میکروسمنت را میتوان یک نوع خمیر به شمار آورد که غلظت نسبتاً بالایی دارد. از این محصول برای برجسته کاری و پتینه کاری بر روی سطوح مختلف استفاده میشود. برای اطلاعات بیشتر درباره میکروسمنت، پیشنهاد می کنیم مقاله میکروسمنت چیست را مطالعه کنید.
در این مقاله به ارائه مطالبی درباره تکسچر و بافت میکروسمنت خواهیم پرداخت و موارد کاربرد، نحوه اعمال آنها و رنگ آمیزیشان بر روی سطوح را مرور و بررسی خواهیم کرد. در نهایت نیز نکات نگهداری ازآن را مطرح خواهیم ساخت. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع بافت میکروسمنت هستید با ما همراه باشید.
معرفی انواع بافت یا تکسچر میکروسمنت
1-بافت میکروسمنت جزیره یا ایسلا:
میکروسمنت بافت جزیره طرح بسیار زیبا و محبوبی است که با تنوع رنگی فراوان اجرا می شود. بافت جزیره بعنوان پر طرفدار ترین بافت در میان انواع بافت میکروسمنت شناخته می شود و دارای تنوع رنگی و تنوع در سایز اجرای بافت جزیره می باشد که به معنای اجرای بافت های جزیره بصورت درشت، متوسط یا ریز می باشد که تصاویر پایین این موضوع نمایش داده شده است. بافت جزیره مناسب برای دیواره های داخلی، سقف و نما ساختمان می باشد که به دو صورت با تفاوت رنگی یا بدونه تفاوت رنگ لایه ها می باشد.
2-بافت میکروسمنت بامبو:
بافت میکروسمنت بامبو نیز یکی از بافت های بسیار پر طرفدار از میکروسمنت می باشد. این بافت با برخورداری از خطوط موازی که بصورت اتفاقی روی کار با عمق های متفاوت ایجاد می شود، باعث ایجاد یک بافت بسیار زیبا، طبیعی و جذاب از میکروسمنت می شود. بافت میکروسمنت بامبو دارای تنوع رنگ و تکسچر بسیار متنوعی می باشد که با توجه به محل اجرای آن می توان این بافت را بصورت افقی و یا عمودی اجرا کرد. بافت میکروسمنت بامبو مناسب برای دیواره های داخلی، سقف و نما ساختمان می باشد.
3-بافت میکروسمنت مینیمال و مراکشی:
بافت میکروسمنت مینمال نیز یکی از بافت های بسیار پر طرفدار از میکروسمنت می باشد. بافت مینیمال در انواع طرح های ابر و باد، مراکشی و یا طرح بتن نیز شناخته می شود. میکروسمنت مینیمال در تنوعی رنگی بسیار گسترده ای شناخته می شود که طوسی (رنگ بتن) بعنوان اصلی ترین رنگ مینیمال به حساب می آید. تلفیق بافت مینیمال با کالرواش باعث ایجاد طرح های متنوعی همچون میکروسمنت طرح مراکشی میگردد که یکی از طرح های پرطرفدار از میکروسمنت مینیمال می باشد. بافت میکروسمنت مینیمال مناسب برای دیواره های داخلی، سقف، کف زمین و حتی کانتر و میز کار شما می باشد.
4-میکروسمنت بافت طرح بتن:
یکی دیگر از طرح های محبوب از بافت میکروسمنت، بافت طرح بتن می باشد. در طراحی فضاهای مدرن استفاده از طرح بتن اکسپوز یا بتن قالب بندی از متریال های جذاب در طراحی می باشد. استفاده از میکروسمنت جهت اجرای بافت طرح بتن اکسپوز یا باقت بتن قالب بندی یکی از کم هزینه ترین، سریع ترین و درعین حال با کیفیت ترین روش ها می باشد. با استفاده از میکروسمنت جهت اجرای بافت طرح بتن طیف گسترده ای از رنگ و بافت قابل اجرا می باشد.
5-انواع شابلون کاری یا پتینه کاری با میکروسمنت
تلفیق میکروسمنت با شابلون کاری و پتینه کاری منجر به خلق یک اثر منحصر به فرد، زیبا و خاص می شود. پیشنهاد میکنیم در صورتی که به دنبال یه طرح خاص و منحصر به فرد هستید حتمااز میکروسمنت شابلون کاری و یا پتینه کاری استفاده کنید. در ادامه بصورت اجمالی به معرفی انواع شابلون میکروسمنت می پردازیم.
انواع بافت میکروسمنت با شابلون :
شابلون طرح ماندلا
شابلون طرح پتینه
شابلون طرح مراکشی
شابلون طرح موتیف معماری
شابلون طرح مینی شابلون
شابلون طرح خشتی
شابلون شعر نوشته، خطاطی و آیات
شابلون لوگوی اختصاصی و آرت لاین
موارد کاربرد بافت یا تکسچر میکروسمنت
همانطور که پیش از این نیز گفته شد از این نوع تکسچرها برای برجسته سازی و اجرای میکروسمنت بافدار بر روی سطوح مختلف استفاده میکنند. از جمله این سطوح میتوان به دیوار،سقف، زمین، مبلمان و محصولات چوبی و.... اشاره کرد. اجرای میکروسمنت بافدار یا به اصطلاح میکروسمنت تکسچر و با کمک ابزار های مختلف، میتوانند بافتها و طرحهای بسیار زیبایی را بر روی سطوح مورد نظر به وجود آورند.
میکروسمنت برای طراحی و ایجاد تکسچر های مختلف در محیطهای داخلی و خارجی قابل استفاده می باشد. از مهمترین ویژگیهای این محصول می توان به مقاومت خوب در مقابل نور آفتاب، رطوبت و ظرایط محیطی اشاره کرد. همچنین میکروسمنت دوست دار محیط زیست بوده و به آن آسیبی وارد نمیکند.
اجرای تکسچر و بافت با میکروسمنت برای تمام محیط شامل داخل و خارج ساختمان قابل استفاده می باشد که با توجه به مقاومت بسیار بالایی در مقابل نور آفتاب و رطوبت از مهمترین مزایای برتری این محصول نسبت به محصولات مشابه از قبیل خمیر تکسچر و یا استکو می باشد.
روش اجرای بافت یا تکسچر میکروسمنت بر روی سطوح
برای اینکه بتوانند تکسچرهای میکروسمنت را بر روی سطوح مختلف اعمال و پیاده سازی نمایند، باید چند مرحله را پشت سر هم طی کنند. در ابتدای این فرایند، سطح زیر کار را با استفاده از میکروسمنت آماده سازی کنید. آماده سازی سطح برای اجرای بافت و تکسچر میکروسمنت ممکن است نیازمند اجرای چند لایه مختلف باشد. بعد از آماده سازی سطح زیر کار بافت و تکسچر مورد نظر بر اساس تکنیک های مجری و ابزار مخصوص به آن اجرا می شود.
در اجرا بافت از ابزارهایی مختلفی مانند کاردک، لیسه، اسفنج و شابلون های سوزنی یا به اصطلاح هزار خار و غیره می توان استفاده کرده. به این نکته هم دقت داشته باشید که در اجرای تکسچر و بافت مختلف میکروسمنت یک اثر هنری خلق می کند که نیازمند تخصص کافی و دقت بالا می باشد.
روشهای رنگ آمیزی و اکسیداسیون میکروسمنت بافت دار یا تکسچردار
از آنجایی که میکروسمنت با سرعت بالایی خشک میشوند پس اگر لازم باشد از آنها برای پوشش دهی به سطوح بزرگ و دیوارهای وسیع استفاده کنید، بهتر است این کار را به صورت مرحله به مرحله و یا نقطه به نقطه به سرانجام برسانید. در این صورت با خشک شدن سریع خمیر میکروسمنت مشکلی نخواهید داشت.
در حالت معمول رنگ میکروسمنت(میکروسمنت خود رنگ) به دو رنگ طوسی و یا سفید یافت میشود. پس اگر تمایل دارید تکسچرها را رنگ آمیزی کرده و به تنوع رنگی دست پیدا کنید بهتر است از رنگهای پایه آکریلیک و یا پیگمنت های معدنی کمک گرفته و آنها را با یکدیگر ترکیب سازید. در این شرایط باید پیش از اعمال تکسچر میکروسمنت بر روی سطح مورد نظر خود، مقداری رنگ آکریلیک را با خمیر میکروسمنت ترکیب کنید.
حتی میتوانید پس از اجرا کردن میکروسمنت بر روی سطوح و خشک شدن آن، رنگ آمیزی( رنگ یا کالرواش) را انجام دهید. از سوی دیگر و در صورت تمایل به رنگ آمیزی میکروسمنت تکسچر دار میتوانید علاوه بر رنگهای آکریلیک از رنگهای روغنی، فوری و.... نیز کمک بگیرید. این موضوع به سلیقه و نوع کاربری شما وابسته است.
در برخی از مواقع نیز از انواع اکسید ها (فرآیند اکسداسیون فلزات ) همچون اکسید مس و ..... و یا از انواع ورقهای طلا، نقره، مس و.... نیز برای رنگ آمیزی میکروسمنت استفاده میکنند. بعد از خشک شدن تکسچر میکروسنت امکان اجرا و پیاده سازی هر نوع تکنیک هنری بر روی سطوح مورد نظر شما وجود خواهد داشت.
پس در این زمینه نیز با دغدغهای روبرو نخواهید شد و میتوانید تنوعی از طرح و نقشها را ایجاد کنید. حواستان به این نکته هم باشد که بعد از خشک شدن کامل تکسچرها و به منظور تثبیت شدن آنها، حتما از محصولاتی مانند وارنیش و یا کیلر استفاده شود.
نکات نگهداری و مراقبت از میکروسمنت بافدار(تکسچردار)
اگر میخواهید از پوشش میکروسمنت برای مدت زمانهای طولانیتر استفاده کنید و شاهد از دست رفتن کیفیت آن نباشید، بهتر است به نکات نگهداری آن هم توجه کنید. یکی از مهمترین این نکات حفظ نظافت و تمیزی این نوع سطوح است. در غیر این صورت به خراب شدن زودتر از موعد آن کمک خواهید کرد.
پس اگر مشاهده کردید که بخشی از سطوح میکروسمنت بنا به هر دلیلی کثیف و آلوده شدهاند، به سرعت عامل خارجی را برطرف سازید تا آسیبی به بافت اصلی وارد نشود. سعی داشته باشید تا حد امکان از وارد شدن ضربه و فشارهای خارجی به این سطوح جلوگیری کنید.
برای دستیابی به این هدف بهتر است به ترمیم های دورهای آن هم اهمیت بدهید و این کار را به صورت مداوم تکرار کنید تا خرابیهای احتمالی برطرف شده و از بروز خسارات جدی و هزینه اضافی جلوگیری کنید.
برای این خرید میکروسمنت باید به شرکت های معتبر و با تجربه مراجعه کنید. شرکت هایی که اطمینان دارید محصولات با کیفیت را در اختیارتان قرار میدهند. پیش از اقدام به خرید میکروسمنت نیز بهتر است از خدمات مشاورهای ما در میکروسمنت سمیک برخوردار شوید.